METODOLOGIA

Per a realitzar aquest aprenentatge, s’ha de distingir entre el dia i la nit i entre el control de les “caques” i el del “pipí”.
Per a que es doni l’aprenentatge es fonamental l’estabilitat en les respostes dels adults. En el moment en que es pren la decisió de afavorir l’aprenentatge, és essencial mantenir el mètode o criteri de resposta per evitar que al nen li resulti difícil comprendre els canvis i consolidar l’aprenentatge.

L’actitud dels pares en aquest moment, ha de ser de comprensió i paciència en un període en el que l’infant depèn de la seva maduració i motivació. Es molt important que aquest aprenentatge sigui un joc per al nen o nena, exempta de pressió.

Abans de començar a treure els bolquers, s’ha de començar a acostumar a l’infant a l’orinal o a l’adaptador del wàter. Cada dia abans de banyar-lo, podem assentar-lo cinc minuts, amb alguna cosa que el distregui. Si per casualitat fa pipí ¡genial!, i sinó, no passa res.
Quan el nen o nena comenci a identificar i a avisar de que té pipí, encara que de vegades no arribi a temps, serà el moment de posar-se mans a l’obra.